Două dosare identice sunt rezolvate diferit de judecătorii din ţară. Conflictul de interese are o definiţie la Timişoara şi alta la Târgu Mureş. Sursa: ADI PÂCLIȘAN
Practica unitară a instanţelor rămâne la stadiul de glumă în sistemul judiciar din România. În speţe trase la indigo, multe decizii ale judecătorilor primesc verdicte opuse. Motivările acestor decizii vor trece testul logicii atâta timp cât se face apel la conştiinţa celor care au judecat. În condiţiile în care nimeni nu poate fi tras la răspundere, sistemul judiciar are numai de pierdut. Studiu de caz: Constantin Nicolescu - CJ Argeş - Constantin Ostaficiuc - CJ Timiş, ambii acuzaţi de inspectorii Agenţiei Naţionale de Integritate (ANI) de conflict de interese.
Centrează şi dă cu capul
Pesedistul Nicolescu de la Argeş a fost găsit în conflict de interese de ANI, în urmă cu un an. A fost acuzat că a semnat, în calitate de preşedinte de Consiliu judeţean, 13 contracte în valoare de 1,13 milioane de lei cu două firme în care cel supranumit "baronul roşu" era acţionar majoritar. Contractele au fost semnate cu instituţii publice aflate în subordinea Consiliului. Mult mai grav, cel aflat la al doilea mandat în fruntea CJ nu a declarat că deţine acţiuni la cele două societăţi, ele nefiind trecute în declaraţiile de interese.
Nevastă pricepută
Ca orice familie de întreprinzători care se respectă şi soţia acestuia, Viorica Nicolescu, are o firmă în care este acţionar majoritar. Societatea soţiei împreună cu cele două ale soţului au încheiat alte 12 contracte în valoare de 303.000 de lei cu instituţii şi servicii publice aflate în coordonarea, subordinea sau sub autoritatea Consiliului Judeţean Argeş.
L-au găsit imaculat
În martie anul trecut, Nicolescu a atacat în instanţă decizia ANI. Având în vedere influenţa pe care o are asupra ma