Doljul are peste 26.000 de şomeri. Aceştia sunt invitaţi să se recalifice profesional pentru a-şi spori şansele de reintegrare pe piaţa muncii.
Asociaţia Şanse Egale pentru Fiecare şi Comisia Interregională pentru Probleme cu Şomerii, împreună cu partenerii proiectului „Munca pe primul loc“, au lansat ieri, la Craiova, campania „Vreau să muncesc!“, care se desfăşoară în perioada 23 aprilie - 2 mai. Campania, dedicată Zilei Internaţionale a Muncii - 1 Mai, îşi propune să aducă în atenţia opiniei publice atât problema lipsei locurilor de muncă în judeţul Dolj, cât şi pe aceea a lipsei unei strategii de integrare a tinerilor pe piaţa muncii. Pe 27 aprilie, la Consiliul Judeţean (CJ) Dolj va fi organizată o dezbatere publică pe tema „Tendinţe pe piaţa locală a forţei de muncă“.
Pe 30 aprilie, în Piaţa „Mihai Viteazul“, va fi amplasată o urnă ce va colecta cererile de angajare ale şomerilor, dar şi opiniile şi propunerile tuturor celor interesaţi de problemele sociale generate de lipsa locurilor de muncă.
Asociaţia Şanse Egale pentru Fiecare Craiova a fost înfiinţată în 2002, iar din 2010 implementează proiectul „Munca pe primul loc“ - cofinanţat din Fondul Social European (FSE) prin Programul Operaţional Regional Dezvoltarea Resurselor Umane (POSDRU) 2007-2013, Axa prioritară 5 „Promovarea măsurilor active de ocupare“, Domeniul major de intervenţie 5.1 „Dezvoltarea şi implementarea măsurilor active de ocupare“.
Partenerii în implementarea acestui proiect sunt Centrul pentru Reintegrarea Şomerilor Craiova, Tinguely International BV, Facultatea de Ştiinţe Sociale - Universitatea Craiova şi Institutul Social Oltenia. „La ora actuală, în Dolj sunt înregistraţi peste 26.000 de şomeri, din care mai puţin de jumătate primesc indemnizaţii. Centrul pentru Reintegrarea Şomerilor Craiova a fost înfiinţat la începutul anului 2011 în cadrul proiectului «Mu