Durerile de cap pot sa apara din multiple motive, fie ca nu te-ai mai miscat din fata calculatorului de ore bune, te-ai enervat, ai stat in curent sau ai ascultat muzica prea tare.
Te-ai fi gandit, insa, ca unele alimente, multe dintre ele cunoscute doar pentru calitatile lor, pot avea drept consecinta durerile de cap? Iata la ce trebuie sa ai grija, conform Huffington Post:
Branza invechita
Branza este adeseori cauza durerilor de cap, fie ca este vorba de sortimente cu mucegai sa nu. Cu cat a trecut mai mult timp de la fabricarea ei, cu atat contine mai multa tiramina.
Daca vezi ca ai migrene in mod constant, evita pe cat posibil branza gorgonzola, feta, sortimentele cu mucegai sau pe cele elvetiene.
Alcoolul
Exista mai multe motive pentru care alcoolul produce dureri de cap. Conservantii numiti sulfiti au fost invinovatiti in trecut, dar ei sunt mai degraba cei care declanseaza alergii sau crize de astm decat migrene.
Alcoolul creste fluxul sanguin catre creier si duce la deshidratare, aceasta putand fi cauza durerilor de cap ce apar dupa ce a fost consumat.
Conservanti si alte chimicale din alimente
Conservatii gasiti in carnea procesata si sosul de soia, mai ales, dar si alte feluri de mancare, sunt legati de ingustarea vaselor sanguine si, implicit, la migrene.
Bananele
Bananele contin si tiramina, desi aceasta se gaseste intr-o proportie mai mare in coaja, comparativ cu pulpa. Alte fructe ce contin aceasta substanta sunt avocado, papaya, smochinele si prunele.
Nucile
La fel ca branza si unele fructe, nucile contin si tiramina, dar in cantitati mai mici. Te vei alege cu dureri de cap doar daca exagerezi cu ele.
Cafeina
O cana de cafea poate sa te si energizeze, poate ameliora durerea de cap,