Zeci de producători şi meşteri populari îi vor aşteapta pe bucureşteni, de vineri până duminică, la Muzeul Naţional al Ţăranului Român, la Piaţa Ţărănească, cu produse tradiţionale româneşti şi nu numai.
Producătorii vor aduce telemea, urdă, caş afumat, brânză cu busuioc sau pătrunjel, brânza de burduf şi în coajă de brad, pastramă delicioasă, cârnaţi şi caltaboş, precum şi alte delicii specifice zonelor de unde provin.
De asemenea, organizatorii au pregătit vin, dar şi palincă şi licoare sălăjană. Li se adaugă produse tradiţionale din carne de porc, viţel, oaie, gâscă din Galaţi, Botoşani, Braşov, Ialomiţa şi Iaşi, caşcavaluri olandeze şi dulciuri ungureşti. Oferta va mai include siropuri din muguri de brad şi din fructe de pădure, dulceţuri de afine, căpşune, merişoare, zacuşti de ghebe şi hribi, prăjituri munteneşti şi maramureşene, cozonaci, ciocolată de casă şi halviţă din miere, plăcintă de Turnu şi alte deserturi delicioase.
Nu vor lipsi magiunul, mierea de albine, mere şi pere din livadă, turta dulce , covrigii de la Piteşti şi kürtős kalács. Din Munţii Apuseni se vor găsi ceaiuri, tincturi, siropuri şi alifii terapeutice, săpunuri de casă şi cosmetice natural.
Meşterii populari îi vor întampina pe vizitatori cu ceramică, obiecte din lemn, căciuli de blana şi costume populare, cu ateliere de încondeiat oua, cioplitori în lemn, articole hand made şi multe alte surprize.
În Piaţa Ţărănească va exista şi o terasă cu bucătărie tradiţională românească la ceaun, cu sărmaluţe şi mămăligă, grătare şi lipie dâmboviţeană.
Piaţa Ţărănească va fi deschisă între orele 10.00 şi 18.00. Evenimentule ste organizat de Tactic Events & Marketing.
Dacă ţi-a plăcut ştirea, dă-ne LIKE pe Facebook AICI