Oare menirea Ministerului Culturii este de a duce grija „dezvoltatorilor“ imobiliari, ori să apere bunurile culturale ale întregii Românii?
În plin miezul Paștilor, primul canal al Televiziunii naționale anunța iminența creșterii pieței automobilelor de lux din România: Rolls Royce, Maybach, BMW etc. Constructorul italian al modelului Ferrari a trebuit să suplimenteze producția pentru a satisface o mică parte din cererile venite de la București. A putut adăuga numai 2 exemplare la cele 28 deja comandate. Și uite așa se face că în „Micul Paris“, capitală a uneia dintre cele mai sărace țări ale UE, se întâlnesc mai multe mașini scumpe de ultimă generație decât în capitala Franței. Nici nu-i de mirare, dacă se ia în calcul că venitul mediu în București este mai mare decât media europeană.
În acest timp, Ministerul de Finanțe are în lucru un proiect de lege prin care reduce suma pentru despăgubirea moștenitorilor de case naționalizate la 15% din valoarea stabilită de firmele de audit. Această lege vine să completeze actul normativ deja în circulație, potrivit căruia statul nu va mai acorda despăgubiri în natură. Cu alte cuvinte, proprietarii, cărora statul român le-a naționalizat casa înainte ori după 1950, nu își vor mai primi înapoi casele (cumpărate „cu bună-credință“ de foștii chiriași instalați de gospodăria de partid, consiliile populare ori ICRAL-uri).
Efortul „lăudabil“ al Guvernului României vine după avertismentul lansat de CEDO, asaltat de numărul mare de dosare privind retrocedarea locuințelor naționalizate. Reducerea numărului de dosare (oare și rezolvarea corectă a problemei?!) trebuie să se întâmple în termen de un semestru!
Pe de altă parte, președintele republicii, într-un mod cu totul discutabil, nu mai poate de grija celor de la Roșia Montană Gold Corporation. A reafirmat-o din nou la instalarea în funcție a