Prin reorganizarea activităţii Regiei Naţionale a Pădurilor Romsilva nu se urmăreşte concedierea de angajaţi, ci punerea companiei pe baze solide de funcţionare, a declarat ministrul Mediului şi Pădurilor, Attila Korodi, citat de Agerpress.
"Activitatea Romsilva este una vastă şi foarte stufoasă. Am discutat cu primul ministru şi am spus că voi face o echipă de analiză în care doresc să-i implic pe toţi cei care au o poziţie faţă de silvicultură şi faţă de Romsilva. Ceea ce dorim să facem nu este să dăm oameni afară, nici nu propunem aşa ceva, ci să punem compania pe baze solide, să vedem care sunt activităţile care trebuie derulate în cadrul Regiei sau activităţile care pot există şi în afara Regiei ca entităţi separate", a spus Korodi.
La finele lunii februarie a acestui an, preşedintele Autorităţii Naţionale pentru Reglementarea şi Monitorizarea Achiziţiilor Publice (ANRMAP), Cristina Trăilă, a declarat că Romsilva este cel mai mare achizitor al României şi că Regia trebuie restructurată.
Trăilă a arătat, totodată, că Romsilva are 47 de direcţii în teritoriu, fără personalitate juridică şi 800 de ocoale silvice.
"Toate aceste entităţi derulează proceduri de achiziţii publice de la ace de cravată până la armament, mai puţin F-16. Este inadmisibil ca pentru fiecare capăt de sfoară sau fiecare foaie de hârtie, fiecare dintre cele 47 de direcţii fără personalitate juridică să facă câte o procedură de achiziţie publică", a spus Trăilă.
Potrivit şefei ANRMAP, în ultimele cinci luni, Romsilva a transmis în Sistemul Electronic de Achiziţii Publice (SEAP) 513 documentaţii de achiziţii, din care 343 i-au fost respinse de către ANRMAP, iar printre achiziţii se află articole de încălţăminte şi îmbrăcăminte, muniţie, hrană pentru porcii mistreţi, dar şi servicii de deszăpezire.
Din datele ANAF, publicate