De ani buni, se tot vorbeşte de construcţia unor locuinţe destinate cazurilor sociale sau tinerilor însă, totul a rămas la faza de promisiune, chiar dacă, în unele cazuri au fost tăiate şi panglici ale viitoarelor şantiere, cum s-a întâmplat pe strada Agricultorilor, în locul fostei unităţi militare şi unde de aproape doi ani a rămas doar un teren viran.
Din păcate, în ultimii ani, cu toate că au apărut noi cartiere rezidenţiale, preţurile locuinţelor sunt mult prea mari pentru cei mai mulţi dintre braşovenii care nu au încă o casă. „S-au defrişat dealuri întregi pentru vile care acum sunt vândute la preţuri exorbitante. În aceste condiţii şi mai ales că băncile nu mai acordă credite, pentru tineri, o locuinţă a ajuns un deziderat de neatins. La o ultimă evaluare, în 2005, necesarul de locuinţe sociale, doar la Braşov, era de 20.000”, a explicat Ovidiu Fodor, preşedintele organizaţiei municipale a PP-DD.
Locuinţele modulare, soluţia optimă
Acesta spune că problema locuinţelor sociale ar putea fi rezolvată destul de simplu, iar este chiar în municipiul Constanţa. „Primarul Radu Mazăre a achiziţionat eurocontainere modulare, care au dotările unor garsoniere, iar preţul pentru o astfel de locuinţă a fost de doar 1.700 de euro. În străinătate o locuinţă socială de acest tip este ceva normal, însă, numai în ţara noastră li se pare o glumă sau un proiect imposibil de realizat. Primăria ar fi putut aloca două milioane de euro pentru un astfel de proiect în condiţiile în care a dat 43 de milioane de euro Regiei de Transport. Pentru a duce un astfel de proiect la îndeplinire este nevoie ca PP-DD să aibă un cuvânt greu de spus în Consiliul Local, iar în acest sens este necesar ca braşovenii să ne sprijine”, a conchis Ovidiu Fodor.
De ani buni, se tot vorbeşte de construcţia unor locuinţe destinate cazurilor sociale sau tinerilor însă, totul a rămas la