Trecem de halul în care e scrisă moţiunea de cenzură, s-a observat deja, cu virgule aruncate aiurea şi greşeli de gimnaziu precum “perfecţi incompetenţi care au încălcat legea”. Nu sînt un purist al limbii române, dar mă enervează cînd văd că nu e angajat un prof de română pentru o corectură cinstită contracost.
Moţiunea are trei puncte tari: privatizările, UMF Tîrgu Mureş şi plata politică a primariilor PDL).
Moţiunea zice:
Prin urmare, modificările introduse prin adoptarea acestei Hotărîri de Guvern nu oferă oprtunităţi multiculturale tinerilor maghiari, ci doar introduce separarea pe criterii etnice, promovată de reprezentanţii politici ai acestei minorităţi, chiar în pofida protestelor venite şi din rîndul studenţilor de etnie maghiară.
Emil Boc zicea şi el prin martie:
“PDL nu va fi de acord niciodată cu o facultate exclusiv în limba maghiară, care să încurajeze separatismul etnic.(…) Eu cred că se poate ajunge raţional la o soluţie în care să primeze interesul academic în primul rând. Din experienţa pe care am avut-o cu UDMR pe legi mai grele, legea educaţiei, a pensiilor, măsurile de reformă, ceea ce am discutat şi negociat s-a respectat” (agerpres)
Unde se despart cele două mari blocuri politice? În enunţul despre privatizări. Păcatul cu clientela politică va fi probabil repetat la nesfîrşit, e deja o formă de ciclu economic care trebuie studiat la ASE. Unde nu se despart niciodată înainte de alegeri? Chestiunea maghiară. Moţiunea asta putea avea în mod cinstit doar acel punct al privatizărilor, adevăratul plus politic adus de ianuarie 2012.
Trecem de halul în care e scrisă moţiunea de cenzură, s-a observat deja, cu virgule aruncate aiurea şi greşeli de gimnaziu precum “perfecţi incompetenţi care au încălcat legea”. Nu sînt un purist al limbii române, dar mă enervează cînd văd că nu e angajat un prof de română pentru o