Nu mai puţin de 105 şomeri au fost angajaţi şi trei firme înfiinţate, până în prezent, de la demararea proiectului „Măsuri active pentru ocupare-PAEM”, co-finanţat de Uniunea Europeană. Partenerii proiectului implementat în Gorj în perioada noiembrie 2010-aprilie 2012, au fost Agenţia pentru Ocuparea Forţei de Muncă, Centrul de Calcul şi Asociaţia pentru Şanse Egale, care au şi împărţit cheltuielile. Valoarea totală a proiectului este de peste 1,5 milioane de lei.
Targetul proiectului au fost 900 de şomeri care au primit consiliere şi informaţii în vederea angajării. De aici pleacă beneficiul major, urmat de cursurile de formare derulate şi chiar premiile acordate pentru iniţiative antreprenoriale.11 planuri de afaceri au fost evaluate în urma unui concurs PAEM, iar desemnaţi au fost trei câştigători. Premiile au constat în câte 1.000 de lei, pe lângă sprijinul promis pentru a iniţia şi dezvolta o afacere proprie. Din totalul de 900 de şomeri cu vârsta între 16-24 de ani, 116 au participat la cursuri de formare profesională, iar în 107 cazuri au fost acordată certificare. Reprezentanţii instituţiilor partenere asigură că până în prezent angajaţi au fost 105 şomeri, dar numărul lor poate creşte după încheierea proiectului. Cheltuielile au fost repartizate astfel: Agenţia Judeţeană pentru Ocuparea Forţei de Muncă Gorj cu suma de 156.191 de lei, Centrul de Calcul, 41.812 lei, iar Asociaţia pentru Şanse Egale, 457.104 lei. Training-ul a revenit experţilor care s-au ocupat de cursurile de formare şi care au încasat şi ei peste 50 de mii de lei, lunar, pe durata a 18 luni.
Nu mai puţin de 105 şomeri au fost angajaţi şi trei firme înfiinţate, până în prezent, de la demararea proiectului „Măsuri active pentru ocupare-PAEM”, co-finanţat de Uniunea Europeană. Partenerii proiectului implementat în Gorj în perioada noiembrie 2010-aprilie 2012, au fost Agenţia pent