Membrii Consiliului National al Audiovizualului (CNA) au decis in sedinta de marti sa sesizeze Autoritatea Nationala pentru Protectia Consumatorilor (ANPC) si Autoritatea Nationala pentru Administrare si Reglementare in Comunicatii (ANCOM) in cazul situatiei generate de neintelegerile comerciale intre Antena Group si RCS&RDS, care au dus la scoaterea Antena 1 si Antena 3 de pe platforma DTH.
Astfel, dupa audierea partilor si analiza reclamatiilor si a documentelor depuse de cele doua societati, membrii Consiliului au decis ca problemele constatate nu tin de competenta CNA.
Asadar, CNA a hotarat sa amane luarea unei decizii, intr-un termen de 30 de zile - timpul necesar ca cele doua companii sa-si rezolve disensiunile legate de relatia comerciala.
Contractele comerciale pe care Antena Group le avea pentru distributia televiziunilor proprii pe retelele de cablu si DTH ale RCS & RDS au expirat la data de 31 decembrie 2011, cele doua societati fiind in acest an in proces de negociere in vederea incheierii unui nou contract, au declarat reprezentantii CNA.
RCS&RDS a anuntat pe 19 aprilie ca nu mai difuzeaza Antena 1 si Antena 3 pe platforma de satelit Digi, deoarece compania telecom "nu mai poate accepta sa plateasca peste 7 milioane de euro pe an", suma care ar fi fost solicitata de Antena Group pentru difuzarea prin satelit a celor doua televiziuni.
Oficialii trustului media au acuzat atunci operatorul de cablu de abuz, replicand ca "reaua credinta dovedita de RCS&RDS in relatia cu Intact si abonatii sai este cu atat mai pregnanta cu cat posturile straine sunt retransmise pe sume considerabile, in conditiile in care audienta si relevanta nationala a acestora sunt semnificativ reduse fata de posturile Intact".
Antena Group a pierdut aproape 15% din piata de distributie TV din Romania, odata cu scoaterea t