Nu stiu cum e pe la alte case, dar la noi, intrebarea “Ce mancam azi?” isi gaseste raspunsurile pe net. “Rasfoind” intens cartile virtuale de bucate, am dat peste aceasta minunatie de site:
www.cepapam.ro
Nu zic, informatie multa si foarte utila… dar pe mine m-a “atins” designul. Nu stiu ce e mai derutant, scrisul la 90 de grade CCW (Counter Clock Wise) sau pozele… ?!!
Multe, prea multe, pestrite si mai ales distorsionate (!). Chiar daca treci cu mousul de-asupra unei categorii, oricum poza ramane distorsionata si face imposibila deslusirea ei, iar denumirea rubricii dispare.
Am cel putin doua sugestii. Prima, si cea mai apropiata de varianta initiala a site-ului respectiv. Reduceti numarul de poze/categorii. Less is More – lege de aur in design. Nu le DISTORSIONATI. Cadrati-le. Alegeti zonele cele mai expresive, un fragment e mult mai sugestiv si eficient decit o farfurie “botita” intr-un dreptunghi…
De scrisul rotit – UITATI. Un text trebuie si poate fi lizibil doar pe linie dreapta, orizontala! Mai bine un caracter mai marunt, scris corect, sub fiecare poza decit ceea ce avem in original. Iar la o trecere usoara cu mousul peste una din poze, aceasta se deschide in intregime, nedestorionata, asemeni unor usi glisante (asa cum este in varianta originala)… Iar sub poza, scrieti clar, cu font marit, categoria/denumirea/reteta sau orice mai doriti! Simplu, frumos si practic.
A doua varianta. Este una mai dinamica. Cu un numar nelimitat de poze, insa cu cit sunt mai multe cu atit mai derutat devine vizitatorul, deci, totusi, abtineti-va de la prea multe categorii. Aceasta varianta reprezinta o insiruire de poze, pe orizontala, cu butoane “next” si “previous”.
Ideea este ca pozele sa fie suficient de sugestive incit sa nu necesite denumire… Totusi, la alegerea unei poze, aceasta ar putea apare m