Condiția pusă de Crin Antonescu la Capitală, pentru a nu se rupe listele comune USL, a fost simplă: ori Rareș Mănescu la Sectorul 6, ori mergem separat. Acest “separat” la consiliile locale și la General nu ar fi convenit PSD-ului, mai puțin popular în Capitală decât în restul țării. PNL-iștii ar fi căpătat astfel o greutate mai mare în administrația locală din București, în comparație cu social-democrații, decât pe baza algoritmului din USL.
Mai mult decât atât, candidatul pe care ajunsese să îl sprijine Victor Ponta, pe baza rezultatelor înregistrate la sondaje nu era un PSD-ist, ci PC-istul Florescu. Cum a ajuns Florescu să fie cunoscut în Sectorul 6? A făcut anul trecut câteva acțiuni foarte vizibile pe banii lui aduși de-acasă, cum ar fi strângere de semnături împotriva hingherilor de mașini în piețe sau nășirea gemenilor stareței fugite de la mănăstire -prilej de televizare intensă.
De unde are Florescu bani de campanii? Nu se știe, pentru că, în calitatea sa de șef al Piețelor din Sectorul 4 nu a depus niciodată o declarație de avere, după cum a constatat ANI. Cert este însă că el a făcut mai mult decât au făcut partidele politice pentru a căpăta notorietate pentru candidații la sectoare, iar asta se vede în sondaje. Este de înțeles, deci, de ce a renunțat Victor Ponta la impunerea candidaturii lui Florescu. Tot de înțeles este și de ce nu vrea Florescu, după ce a cheltuit o grămadă de bani, să renunțe la candidatură.
Acum, voturile opoziției se vor împărți între independentul Florescu, care spune că beneficiază de sprijinul lui Ponta și al lui Oprescu, și Rareș Mănescu, apropiatul lui Crin Antonescu, cel care va beneficia de garanția siglei USL pe buletinele de vot. Asta nu ar fi neapărat o problemă, dacă ar exista un tur doi la alegerea primarului. Dar nu există, iar situația aceasta îl favorizează net pe actualul primar, Cristian Poteraș