Luna viitoare, la Curtea de Apel Cluj începe procesul soţilor Ioan şi Daniela Sava, cei doi avocaţi trimişi în judecată de DNA, într-un dosar în care bărbatul e acuzat că a pretins 7.000 de euro de la un hoţ pentru a-i rezolva o soluţie favorabilă la Curtea de Apel Oradea după care, cu ajutorul soţiei, a încercat să-şi şteargă urmele.
Deşi bănuiau că măcar o parte din şpaga cerută de Sava a ajuns la judecători, verdictul obţinut de avocat fiind fix cel pentru care se dăduse şpaga, în final procurorii DNA n-au reuşit să-i dovedească pe magistraţi. După cum a aflat BIHOREANUL, avocatul a fost urmărit pas cu pas, iar după ce a încasat banii s-a dus direct la etajul doi al Palatului de Justiţie şi a intrat în zona interzisă publicului, unde se află birourile magistraţilor Curţii. Aici, însă, echipa de filaj nu avea acces...
Suspendare pe bani
Dosarul de corupţie deschis pe numele avocaţilor Sava a pornit de la denunţul unui client de-al lui Ioan Sava, Ionel Morar Romocsa, şofer la Fulger Taxi, arestat şi trimis în judecată anul trecut, pentru complicitate la 17 spargeri de locuinţe şi 4 furturi din societăţi comerciale, cu un prejudiciu total de 74.000 lei.
Condamnat iniţial la 4 ani şi 3 luni de închisoare cu executare, Romocsa a făcut recurs, păstrându-l ca apărător tot pe Sava care, potrivit denunţătorului, i-a promis în ianuarie anul acesta că-i poate obţine o pedeapsă cu suspendare la Curtea de Apel Oradea. În schimb, hoţul trebuia să-i dea 6.000 euro, câte 2.000 pentru fiecare magistrat din completul ce urma să-i soluţioneze cazul, format din judecătorii Traian Munteanu, Laura Soane şi Gabriela Ţarcă. Romocsa a acceptat târgul dar, suspectând că e tras pe sfoară, l-a denunţat pe Sava la DNA.
Şpagă filată
Aşa se face că, începând din ianuarie şi până la sfârşitul lui februarie, când avocatul a fost reţinut, afacerea a fost monitori