În timp ce mobilierul clasic mizează pe lemn, cel modern utilizează materiale precum MDF vopsit.
Încă din cele mai vechi timpuri, bucătăria a deţinut un rol extrem de important în organizarea unei reşedinţe. În Antichitate, vechii romani erau renumiţi pentru grija pe care o acordau gastronomiei şi bucătăriei. Departe de a fi o muncă rezervată exclusiv sclavilor, gătitul era preocuparea unor persoane rafinate, care mizau inclusiv pe feluri excentrice, precum tocana de limbi de flamingo ori care utilizau renumitul sos garum, fabricat din măruntaiele unor peşti mediteraneeni.
În Evul Mediu, bucătăria s-a adaptat activităţilor practicate cu entuziasm de către nobili, între care vânatul se situa la loc de cinste. Transformarea a continuat şi în epoca Renaşterii, când alimentele aduse de peste mări şi oceane, între care cartofii ori porumbul, au căpătat un rol tot mai important. Tocmai de aceea, bucătăriile au fost, de-a lungul istoriei, nu doar un loc util, pentru prepararea hranei, ci şi un loc de socializare. Tocmai de aceea, compania clujeană HRM Consulting, care aduce pe piaţa românească produse de înaltă calitate, fabricate în Italia, a acordat o importanţă deosebită configurării mobilierului de bucătărie.
Clasic versus modern
Descoperirea unor noi tehnologii, precum şi a unor noi materiale, a adus pe piaţa românească o diversitate de tendinţe. Specialiştii HRM Consulting spun că există două mari tendinţe. Pe de o parte, există mobilierul clasic, iar pe de alta, mobilierul modern de bucătărie. Mobilierul clasic mizează pe frumuseţea şi căldura lemnului masiv. Fronturile destinate acestui tip de mobilier sunt vopsite într-o paletă de culori validată de Istorie. Pe de altă parte, mobilierul modern mizează pe MDF de bună calitate, care poate fi vospit în toate culorile posibile. Bucătăriile moderne au parte de accesorii mult mai sofistic