Peste 200 de lucrări de artă decorativă din sticlă şi ceramică, realizate de studenţii Universităţii de Artă şi Design din Cluj, au fost vândute înainte să înceapă vernisajul expoziţiei „Ambientală", programat, marţi, la Complexul Muzeal din Bistriţa.
Directorul Complexului Muzeal Bistriţa-Năsăud, Alexandru Gavrilaş, a declarat că a fost surprins să vadă că oamenii au venit înainte de vernisaj cu o jumătate de oră să vadă lucrările şi să le reţină pentru a nu fi cumpărate de alţii.
„Este pentru al treilea an consecutiv în care Universitatea de Artă şi Design Cluj vine la Bistriţa cu o expoziţie cu vânzare de artă decorativă. Lucrările au preţuri modice şi sunt foarte frumoase. Am rămas şi eu surprins să văd că, înainte de deschiderea oficială, erau deja oameni care aşteptau la uşă, să fie primii, să poată alege ce le place din expoziţie. Ei au lipit etichete pe lucrările pe care vor să le cumpere şi, peste două săptămâni, când se încheie expoziţia vor veni să le ia. Până atunci rămân în custodia noastră", a declarat Alexandru Gavrilaş, citat de Mediafax.
Universitatea de Artă şi Design din Cluj a adus la Bistriţa peste 200 de lucrări de ceramică şi sticlă, vaze, platouri, bomboniere, o măsuţă cu două scaune şi alte obiecte decorative.
Conferenţiarul Valeriu Semenescu de la Universitatea de Artă şi Design Cluj a spus că lucrările aparţin studenţilor din anul doi de la ceramică şi sticlă şi multe sunt experimente de atelier: „Toate lucrările au făcut obiectul unor studii şi experimente, în special în anul II. Preţurile sunt foarte accesibile având în vedere că sunt experimente în sticlă şi ceramică. Categoric, odată cumpărate de public, banii se întorc la noi sub o formă de procurare de materiale, accesorii, necesare continuării procesului de învăţământ".
Multe lucrări au fost cumpărate chiar de artişti plastici din