Directorul Regiei Autonome de Administrare a Domeniului Public și Fondului Locativ (RAADPFL) din Craiova, Ion Petre, a declarat într-un interviu acordat GdS că Bănia este mai frumoasă decât Bucureştiul şi a vorbit despre starea parcurilor din oraş
GdS: Cum este cu panseluţele de 70.000 de lei pe zi?
I.P.: Sunt aiureli. Nu există aşa ceva. Faceţi socoteala. 190 de miliarde este total fond RAADPFL. Banii ăştia sunt daţi pentru zone verzi, cimitire, grădina zoo, reparaţii străzi, mobilier urban, fântâni arteziene, coşuri de gunoi şi bănci.
GdS: Şi cât revine spaţiilor verzi din această sumă?
I.P.: Cred că în jur de 150 de miliarde de lei. Aici se lucrează cu circa 300 de angajaţi care muncesc şi sâmbăta, şi duminica, şi de sărbătorile legale pentru că avem suprafeţe care trebuie udate, tunse. Avem garduri vii. În acea sumă intră şi toate celelalte materiale şi materii prime care ne trebuie în desfăşurarea procesului de producţie. Ne trebuie şi substanţe, şi îngrăşăminte pentru fertilizarea spaţiilor verzi, material săditor care costă nişte bani, pe care îl luăm de la pepiniera noastră, parte din el. Panseluţele au costat poate 1,2 miliarde de lei vechi, toate care s-au luat, în condiţiile în care, până acum, erau produse de noi pentru că serele erau încălzite cu gaze. Erau nişte centrale cu randament termic scăzut de 46%, serele erau vechi, cu geamuri, după metoda veche, nu cu folie, ca acum, care se schimbă din şase în şase ani. Costurile erau foarte ridicate. Ca să producem un fir de răsad, pe noi ne costa circa 2,6 lei şi eu le-am cumpărat cu 1,2 lei. Ăsta este management defectuos? În aceşti bani intră şi salariile angajaţilor, care pleacă de la minimum 700 de lei şi ajung la 1.100 de lei, un floricultor.
GdS: Oamenii se întreabă de ce să cumperi plante de la alţii când poţi să le cultivi tu, ca regie?
I.P.: Am cumpăr