Sapaturile arheologice la Autostrada Soarelui au scos la iveala 120 de "gropi rituale" care dezvaluie arheologilor informatii despre populatiile care au trait pe acest teritoriu in urma cu aproximativ 3.000 de ani, potrivit publicatiei cugetliber.ro. Potrivit specialistilor, descoperirea este de o „deosebita importanta”.
„In aceste gropi rituale au fost depuse, de catre stramosii nostri, oase umane si foarte multe depozite de bronz, topoare, sabii, cazane, etc. Desi nu se cunosc înca foarte multe detalii, am aflat totusi ce este cel mai important. Acesti oameni doreau sa fie rasplatiti pentru faptele lor, astfel se face ca au ajuns sa practice diferite ritualuri, luandu-si viata în scopuri religioase, sperand sa fie iertati, sau scopuri magice. Ei credeau în divinitate mai multe decat în orice”, a declarat pentru „Cuget Liber” arheologul Constantin Nicolae, cel care conduce sapaturile in zona. Acesta considera descoperirea de foarte mare importanta.
Sapaturile arheologice s-au facut intre km 152 si 155,5. Pe acest tronson a fost descoperita si o asezare romana din sec III - IV.
Sapaturile arheologice la Autostrada Soarelui au inceput anul trecut, in decembrie. Potrivit contractului cu CNADR arheologii trebuie sa-si termine treaba pana pe 15 mai. Dupa terminarea sapaturilor, vestigiile vor fi expuse la Muzeul de Istorie Nationala si Arheologie Constanta. Sapaturile arheologice la Autostrada Soarelui au scos la iveala 120 de "gropi rituale" care dezvaluie arheologilor informatii despre populatiile care au trait pe acest teritoriu in urma cu aproximativ 3.000 de ani, potrivit publicatiei cugetliber.ro. Potrivit specialistilor, descoperirea este de o „deosebita importanta”.
„In aceste gropi rituale au fost depuse, de catre stramosii nostri, oase umane si foarte multe depozite de bronz, topoare, sabii, cazane, etc. Desi nu se c