Proiectul e-romania era menit să conţină cât mai multe informaţii despre ţara noastră. Branduit drept "e-România", nu poate fi accesat nici pe e-romania.ro, nici pe romania.ro ci pe romania.gov.ro. Autoritățile estimau că se vor aloca circa 500 de milioane de euro in perioada 2010-2013.
"În acest moment, singura componentă explicit legată de strategia e-Romania este cea legată de proiectul e-Romania 2" au spus cei de la Ministerul Comunicațiilor și Societății Informaționale, în urma unei solicitări Capital.
Proiectul e-Romania2, singurul finanţat din cele şapte care erau propuse în planul iniţial, acoperă componenta legată de informare (portalul cuprinde informaţii despre toate localităţile din România).
Proiectul se află în stadiul de recepţie finală, respectiv validarea funcţionalităţilor portalului corelate cu conţinutul informaţional din punct de vedere al naturii, structurii şi completitudinii informaţiei. Durata contractului e-Romania 2 este de 3 ani, respectiv iunie 2010 – iunie 2013.
Confom clauzelor contractuale, proiectul trebuia realizat în termen de 6 luni, respectiv în perioada iunie 2010-decembrie 2010. În acest moment, comisia de recepţie din cadrul MCSI evaluează portalul.
Banii: atunci erau 500 milioane de euro
Ministerul Comunicaţiilor a anunţat în luna martie a anului 2010 că Guvernul va aloca, în perioada 2010-2013, suma de 1,9 miliarde de lei pentru punerea în practică a Strategiei naţionale e-România, care urmăreşte informatizarea relaţiilor dintre administraţia publică şi contribuabili, cetăţeni şi firme.
Bugetul total al proiectului e-Romania 2, implementat de MCSI este de 52.057.628,01lei cu TVA (echivalentul a 12 milioane de eur) si nu sunt prevazute alte alocari bugetare in acest moment. Asadar, pentru proiectul e-Romania 2 au fost bugetate, pentru fiecare dintre anii