Cătălin Scărlătescu, juratul MasterChef, merge cât de des poate cu barca pe mare. El s-a întors de curând dintr-o nouă aventură petrecută la bordul unui velier cu 5 cabine, traversând, alături de prietenii săi, Marea Adriatică până la Veneţia. Cătălin Scărlătescu, juratul MasterChef, merge cât de des poate cu barca pe mare. El s-a întors de curând dintr-o nouă aventură petrecută la bordul unui velier cu 5 cabine, traversând, alături de prietenii săi, Marea Adriatică până la Veneţia.
Punctul de plecare în aventura lui Cătălin Scărlătescu şi a celorlalţi 9 pasageri a fost Croaţia, ei îndreptându-se apoi spre superba Veneţie, unde au petrecut două nopţi.
“În Croaţia am vizitat şi un parc naţional, cu antilope, căprioare, etc”, ne-a povestit, încântat, Cătălin după săptămâna magnifică la bordul vasului cu care a navigat mai bine de 350 km.
Pe vas, maestrul bucătar şi-a răsfăţat prietenii cu paste cum numai el ştie să prepare, dar şi cu alte delicatese, multe provenite din mare. “Chiar dacă nu am pescuit, pentru că nu era voie, am cumpărat peşte, pe care l-am pregătit în fel şi chip pentru prietenii mei”, ne-a mai spus juratul emisiunii MasterChef (PRO TV).
Cătălin a prins gustul navigării în 1994, când a lucrat pe un vapor imens, iar acum ceva vreme şi-a luat permis de categoria S, acesta fiind special pentru concursurile de iahturi.
Ingrediente: ulei de măsline, usturoi, ceapă verde, roşii cherry, zucchini, vinete, broccoli, busuioc proaspăt, ardei gras roşu, sare şi piper după gust. mod de
Preparare: usturoiul se zdrobeşte, apoi îi dăm culoare în uleiul de măsline, pus în prealabil în tigaie. Toate legumele se taie julienne şi se călesc în ulei. Adăugaţi sare şi piper după gust. Între timp, puneţi pastele la fiert, pe care aveţi grijă să le fierbeţi “al dente”. E de preferat să folosiţi penne, însă la fel de bine merg şi fusili sau spaghet