„Chiar în situaţia în care importatorul îndeplinea toate condiţiile pentru efectuarea importului, prin intermediul comisionarului vamal se percepea o taxă de «good colaboration» de 100 - 200 de dolari SUA pentru fiecare container"
„Fotbalistul", „Mustăciosul" sau „Butelie", ca să nu mai vorbim despre deja celebrul (dar neidentificatul, până la acest moment) „Doctor" sau despre „Grasul". Acestea sunt porecle utilizate „în reţea", în vămile constănţene, dar mai ales în Agigea, potrivit declaraţiei aceluiaşi insider, anume intermediarul vamal Abed Ibrahim El Desouki Othman Ayoub, cel care a „ciripit" şi codurile şpăgii în Vama Agigea şi nu numai. Foarte interesant, potrivit rechizitoriului întocmit de procurorii Direcţiei Naţionale Anticorupţie în dosarul „Portul" ce ar fi vizat decapitarea reţelelor infracţionale din porturile şi vămile constănţene, că, indiferent dacă erau îndeplinite sau nu condiţiile legale pentru importuri, gruparea paralegală percepea oricum o taxă, de „good colaboration".
Iar pentru că declaraţiile mai mult sau mai puţin incendiare nu se opresc aici, acelaşi intermediar vorbeşte despre modul cum se putea lua legătura cu reprezentanţii presupusului grup infracţional din port, pe telefon, fără riscurile interceptării. Folosindu-se doar cartele prepay schimbate periodic, noile numere de telefon erau transmise cu ajutorul unui cod, rezultat din diminuarea fiecărei cifre cu o unitate. Intermediarul vamal Abed Ibrahim El Desouki Othman Ayoub, audiat iniţial de DNA ca martor spune că: „chiar în situaţia în care importatorul îndeplinea toate condiţiile pentru efectuarea importului, prin intermediul comisionarului vamal se percepea o taxă de «good colaboration» de 100 - 200 de dolari SUA pentru fiecare container". Fireşte, dincolo de codurile pentru şpagă existau şi anumite porecle folosite „în reţea".
Piticul, Grasul şi Mustăciosul @N_P