Acrilamida (substanță considerată cancerigenă) nu a fost identificată în urma analizelor de laborator efectuate în cazul a două tipuri de cafea menționate de autoritățile britanice și care se găsesc și la noi în țară.
Direcţia Sanitar-Veterinară şi pentru Siguranţa Alimentelor din București s-a autosesizat în cazul acestor două sortimente de cafea. „În probele de cafea analizate în Laboratorul Sanitar-Veterinar din cadrul Direcţiei Sanitar-Veterinare şi pentru Siguranţa Alimentelor Bucureşti, în perioada 24-25.04.2012, nu fost detectată prezenţa acrilamidei", se arată în comunicatul de presă.
CItește și...
Substanță cancerigenă, descoperită în cafea
Cât de bun este obiceiul de a bea cafea
Acrilamida este o substanţă care apare natural atunci când unele alimente sunt gătite, preparate la temperaturi înalte acasă, în restaurante sau în procesul de producţie.
13 produse, incriminate în Marea Britanie
Conform Daily Mail, Autoritatea Food Standards Agency din Marea Britanie a realizat un studiu conform căruia 13 produse comercializate în supermaketuri conţin substanţe cancerigene în cantități peste limita admisă.