Ce care doresc să iasă la iarbă verde de Ziua Muncii trebuie să se limiteze la zonele special amenajate pentru învârtit micii pe grătar. În caz contrar, cheflii riscă amenzi de până la 5.000 de lei.
Grătarul de 1 Mai devine o adevărată bătaie de cap anul acesta. Pe de o parte, inspectorii Gărzii de Mediu vor patrul prin zonele preferate ale amatorilor de mici și frupturi și îi vor amenda pe cei care aprind focul în loc nepermis. Legea Picnicului, adoptată luna trecută, interzice organizarea grătarelor în spații neamenajate corespunzător. Pe de altă parte, nici cei care vin cu bucatele gătite de acasă nu sunt mai norocoși. Trebuie să fie foarte atenți la căpușe, care pot fi deosebit de periculoase.
Locuri de grătar în parcurile orașului
Grătarele în Pădurea Băneasa și la Cernica reprezintă activitatea preferată a bucureștenilor care nu reușesc să ajungă la mare ori la munte de 1 Mai. Anul acesta, locuitorii Capitalei vor fi nevoiți să renunțe la mult apreciatul picnic și să se limiteze doar la spațiile special amenajate în parcurile din oraș.
În Capitală există două zone special amenajate, unde amatorii de fripturi şi mititei pot aprinde focul fără teama de a fi amendaţi. O astfel de zonă există în Parcul Tineretului, lângă Palatul Copiilor. Acest perimetru era folosit de mai mult timp de amatorii de picnicuri. Locul este special amenajat, fiind dotat cu grătare fixe, coşuri de gunoi, apă curentă, măsuţe şi bănci. Cel de-al doilea spațiu se află în spatele Parcului Crângaşi, către Lacul Morii. Aici sunt montate cinci grătare fixe, dar și măsuţe şi bănci.
Picnic fără foc la Băneasa şi Cernica
Cei care aleg să iasă din oraş trebuie să ştie că focul nu mai poate fi aprins decât în Complexul Pustnicu şi în Rezervaţia Naturală Comana, pentru că doar aici există dotările prevăzute de lege.
Sunt însă şi locuri unde picnicul este accep