La noapte se implineste o saptamana de cand televiziunile Intact au fost scoase de RCS&RDS de pe platforma de satelit Digi, iar posturile nu au fost reincluse in pachetele la care au acces 1,1 milioane de abonati. Joi la pranz, reprezentantii RCS&RDS au spus pentru HotNews.ro ca "nu exista niciun progres in negocierile dintre cele doua parti". Relatiile dintre fostii parteneri, care in ultimii patru ani au avut o contributie majora la rescrierea pietei media din Romania, raman tensionate.
HotNews.ro va prezinta o cronologie a relatiilor si a disputelor dintre Antene si RCS, care au culminat luna aceasta cu iesirea posturilor Intact din grila Digi.
Principalii actori in aceasta poveste sunt doua companii cu proprietari puternici pe piata media din Romania: unul dintre cele mai puternice grupuri media, Intact - trust controlat de familia omului politic Dan Voiculescu, respectiv cea mai dezvoltata companie de telecomunicatii - RCS&RDS, controlata de influentul om de afaceri Zoltan Teszari.
2008 - o noua ordine in relatia dintre televiziuni si cablisti:
In urma cu 4 ani, la 31 martie 2008, Antena 1 si RCS - un furnizor si un distribuitor de continut - zguduiau piata media cu decizia de ultim moment de a participa impreuna la licitatia pentru drepturile Ligii 1. Pentru aceste drepturi, consortiul Antena 1 - RCS se angaja sa plateasca suma record de 85 de milioane de euro, plus TVA.Pentru difuzarea meciurilor din Liga 1, consortiul infiinteaza un nou post, GSP TV. Incep tatonarile pentru preluarea acestui post de catre alti cablisti, sau macar a unor optiuni de catre alte posturi de televiziune, insa discutiile nu duc la niciun rezultat, chiar in pofida unor interventii din partea unor politicieni care sustineau ca este vorba despre transmisiuni de interes national, ce ar trebui asigurate de o televiziune care ajunge la intreaga popu