Combinatul Celrom din Drobeta Turnu Severin a fost cumpărat, în urmă cu o lună, de un om de afaceri cu suma de 10.200.000 de euro, bani care au fost plătiţi statului şi din care lichidatorii şi-au luat comisionul de 8%. La începutul acestei săptămâni, foştii angajaţi, care de trei ani au fost trimişi acasă în şomaj tehnic, au fost rechemaţi la muncă pentru repunerea fabricii în funcţiune. Lichidatorii au aflat şi au depus o contestaţie, cum că ar mai fi de plătit aproape 700.000 de euro TVA, pe care cumpărătorul trebuie să îi achite dacă vrea să redeschidă combinatul.
Oamenii, nemulțumiți, au venit la sediul combinatului să ceară lămuriri, numai că aici au dat nas în nas cu paznicii, care au primit sarcină clară de la lichidatori, ca nimeni, nici măcar noul patron, să nu intre în fabrică până la achitarea celor 700.000 de euro.
„Am muncit aici împreună cu soţul de dinainte de a ne căsători, eu 20 de ani, el 35, şi după atâţia ani am ajuns să stăm pe la porţile fabricii şi să ne cerem drepturile la nişte oameni care pur şi simplu vor să facă bani fără să muncească. Dacă omul acela a venit şi a băgat banii în contul statului, a cumpărat cu peste zece milioane de euro fabrica, acum de ce vin şi spun că mai trebuie să mai plătească încă nu ştiu cât?! Domnii lichidatori îşi fac salariile cu ce vând din fabrică şi noi nu avem ce să punem pe masă! Am înţeles că au câte 6.000 de lei pe lună fiecare. Ei sunt patru, deci din combinatul nostru se duc lunar 24.000 de lei numai în salariile lor, dar ne spun că fabrica este o ruină“, a spus Florentina Vieşoiu, angajată Celrom.
Constantin Isvoranu a acţionat grupul de lichidatori în instanţă
Constantin Isvoranu, omul de afaceri care a cumpărat Celrom, a acţionat grupul de lichidatori în instanţă şi spune că suma de 10.200.000 de euro a fost negociată de la început ca fiind totalul care trebuie a