Parlamentul urmează să dezbată şi să voteze în această dimineaţă moţiunea de cenzură. Preşedintele PC, Daniel Constantin, a declarat, ieri, că există o dorinţă foarte mare în cadrul USL ca moţiunea de cenzură să treacă, dar uniunea este încă foarte reţinută să dea un verdict, din cauză că mai sunt necesare încă şapte voturi pentru ca acest lucru să se întâmple.
Preşedintele PSD, Victor Ponta, a declarat, miercuri, că USL avea, la acel moment, 224 de parlamentari înscrişi în grupurile sale parlamentare, care vor vota cu toţii moţiunea de cenzură.
La rândul său, vicepreşedintele PNL Dan Radu Ruşanu a precizat, ieri, că opoziţia mai avea nevoie de patru voturi pentru ca moţiunea să treacă.
Potrivit calculelor ziarului BURSA, USL avea nevoie să atragă şapte voturi în favoarea moţiunii de cenzură, după ce mai mulţi parlamentari PD-L au demisionat şi s-au înscris în partidele membre ale uniunii, iar doi parlamentari independenţi şi unul din partea UNPR, Corneliu Grosu, au declarat că vor vota "Da". În cursul acestei săptămâni alţi patru parlamentari, deputaţii Eugen Uricec şi Florentin Gust şi senatorii Petru Filip şi Ioan Sbîrciu, au trecut din PDL în PSD, în cazul primilor trei, respectiv PC, în cazul celui de al patrulea. De asemenea, deputatul independent Marian Avram, care a părăsit PD-L în luna martie, a declarat că urmează să voteze în favoarea moţiunii de cenzură. Deputatul Gheorghe Zoicaş a precizat că votul său va fi unul negativ, cu condiţia ca prim-ministrul Mihai Răzvan Ungureanu să îi ofere asigurări ferme că îl va remania pe Ministrul Dezvoltării Regionale şi Turismului, Cristian Petrescu, în caz contrar urmând să voteze în favorea moţiunii. Senatorul Cezar-Mircea Măgureanu, în prezent independent, intenţionează, la rândul său, să voteze moţiunea, ne-au declarat surse apropiate domniei sale.
În cazul în care toate aceste mutări şi i