Va mai amintiti prima sticla de Cola bauta vreodata? Bautura este atat de prezenta in cotidian incat probabil pentru multi este dificil sa identifice in memorie prima intalnire cu cel mai cunoscut brand din lume. Drumul unei sticle pana in supermarket sau in restaurant este unul lung, care implica sute de oameni, nenumarate procese si atentie la detalii.
Intrand in fabrica Coca Cola Hellenic din Ploiesti, cel mai mare imbuteliator de bauturi non alcoolice din Romania, avem un prim contact cu numele Coca Cola prin muntii de lazi care isi asteapta “locatarii”. Vizitatorii fumatori au parte de o supriza suplimentara in locul de fumat amenajat in curte pentru angajati. Pe mese sunt postate sticle de Coca Cola din lemn, un artificiu pentru a acoperi locul unde ar fi urmat sa se inalte umbrela.
Pentru a descoperi sticlele care ajung efectiv in mainile consumatorilor trebuie sa patrundem in fabrica si depozitul companiei. Mare parte din ambalajele de sticla ale companiei sunt reutilizate, insa Coca Cola Hellenic recicleaza si o parte din PET-uri, cu ajutorul Eco Rom Ambalaje.
Ambalajele Pet sunt produse chiar in fabrica din Ploiesti, existand o linie prin care acestea iau forma pe care o cunostem. Dupa ce bauturile ajung in ambalajele corespunzatoare, fie ele sticla, PET sau doza, compania are mai multe tipuri de detector de nivel, prin care se asigura ca fiecare dintre sticle au cantitatea promisa din bautura respectiva.
Radu Boitos, directorul fabricii din Ploiesti a explicat ca detectorul de nivel este extrem de important pentru satisfactia clientului. “Daca este mai putina bautura in sticla poate face reclamatii la Protectia Consumatorului”, a explicat el.
Radu Boitos este de patru ani directorul fabricii Coca Cola din Ploiesti, iar anterior, timp de sase ani a fost director de fabrica la Danone, o companie de unde Coca Cola HBC si-a