Petrecem atât de mult timp la birou, încât a devenit practic o a doua casă, iar colegii – o familie. Astfel, mulţi ajung în situaţia de a avea pe cineva care le este la fel de apropiat ca un veritabil partener de viaţă. Lucrurile se complică dacă apare şi o relaţie intimă.
Nevasta de la birou sau, după caz, soţul se recrutează de obicei dintre persoanele cu care lucrezi în mod direct. Munca în echipă favorizează cunoaşterea profundă, crearea unei relaţii de încredere, precum şi o prietenie specială născută din împărtăşirea bucuriilor, dar şi a grijilor de zi cu zi.
În principiu, o astfel de relaţie este benefică pentru că salariaţii care se simpatizează colaborează mai bine, dar, atunci când se şterg graniţele dintre colegialitate şi intimitate, pot apărea probleme. Totodată, nu de puţine ori se întâmplă ca partenerul real de viaţă să devină gelos pe omologul său de la birou.
„În urmă cu câţiva ani, ajunsesem să fiu foarte apropiată de un coleg de la agenţia imobiliară la care lucram. Eram la început şi mi-era cam frică să umblu singură pe teren, să intru în tot felul de case, aşa că am fost bucuroasă când Valentin s-a oferit să lucrăm în doi. Făceam o echipă perfectă, aveam o strategie bine pusă la punct de a trata cu clienţii, el era «poliţistul rău» şi eu cel bun. Fiind mereu pe drumuri, vorbeam foarte mult despre toate problemele noastre, mâncam împreună, ba chiar ne făceam şi cumpărăturile împreună când aveam timp. Iar când nu eram la muncă, vorbeam des la telefon, pentru că în meseria asta apar mereu clienţi noi", povesteşte Claudia Baciu (30 de ani), din Bucureşti.
Cum era de aşteptat, prietenul ei a început să fie deranjat de această intimitate cu colegul Vali, mai ales că de multe ori mergeau la vizionări de case seara şi se întorcea acasă pe la 20.00-21.00. „Degeaba îi tot explicam că Valentin are o prietenă şi se gândeşte să se