Conform purtătorului de cuvânt al Inspectoratului general pentru Situaţii de Urgenţă, Alin Maghiar, cele mai grave efecte ale furtunii au fost în Bucureşti, unde trei persoane au fost rănite, dintre care una a decedat. În plus, şapte autoturisme au fost avariate iar 23 de copaci au fost doborâţi de vânt.
"Situaţia cea mai gravă a fost în municipiul Bucureşti, unde au fost şi trei persoane rănite. (...) Am înţeles că una dintre persoane a murit", a afirmat Alin Maghiar pentru Agerpress
Acesta a declarat furtuna a provocat pagube considerabile. Elemente de acoperiş, de construcţie, panouri publicitare şi alte echipamente au fost distruse din cauza vântului foarte puternic de aseară.
ISU Bucureşti a efectuat ieri 48 de intervenţii din cauza furtunii. Ovidiu pană, purtătorul de cuvânt al instituţiei a menţionat că cinci panouri publicitare şi două schele utilizate pentru renovarea faţadelor de bloc au fost afectate.
În urma acestor evenimente ISU Bucureşti a acţionat cu 48 de autospeciale de descarcerare, prim-ajutor şi de intervenţie la înălţime. Cele mai multe intervenţii au fost pentru degajarea copacilor căzuţi pe carosabil, autoturisme sau pe locuinţe.
Vântul a făcut prăpăd nu doar în Capitală. Mai multe localităţi din 17 judeţe au avut de suferit de pe urma capriciilor vremii. "În cursul zilei de ieri şi în cursul nopţii, 235 de angajaţi ai Inspectoratelor pentru Situaţii de Urgenţă au fost solicitaţi să intervină în 55 de cazuri pentru înlăturarea efectelor furtunii.Au fost afectate localităţi din 17 judeţe, o parte dintre localităţi având probleme doar de alimentare cu energie electrică, cele mai multe în judeţele Neamţ, Teleorman şi Bistriţa-Năsăud", a mai declarat AlinMaghiar