Un medic american este convins de existenţa punctului G. Pentru că l-a descoperit în timp ce făcea o autopsie.
Profesorul Adam Ostrzenski, anatomopatolog şi ginecolog, a examinat corpul unei bătrâne poloneze, decedată din cauza unei răni la cap şi a descoperit ... punctul G. Potrivit medicului, punctul cu pricina măsoară 8,1 milimetri în lungime şi între 1,5 şi 3,6 milimetri în lăţime, cu o grosime de 0,4 milimetri. Controversatul punct este, în realitate, un mic sac format dintr-un ţesut extrem de sensibil la excitaţii, de culoarea strugurelui negru. Adam Ostrzenski povesteşte că a localizat punctul G pe membrana perineală, la 16,5 milimetri pe partea superioară a meatului urinar (orificiul extern al uretrei), ce face un unghi de 35 de grade cu marginea laterală a uretrei, pe peretele anterior al vaginului.
Ernest Gräfenberg, cel care amintit pentru prima dată de acest punct şi chiar l-a botezat după iniţială numelui lui – punctul G – ,este astfel confirmat. Deoarece de-a lungul timpului, opiniile asupra acestui punct au fost extrem de diferite. Astfel, în 2010, un studiu efectuat la King's College din Londra pe un lot de 1.800 de britanice ajungea la concluzia că punctul G nu există. O concluzie care a fost dezminţită categoric de cercetătorii francezi. Medicul Adam Ostrzenski pare extrem de interesat de această zona erogenă şi şi-a propus să efectueze şi alte disecţii pentru a determina dacă funcţionarea acestui punct G este influenţată de vârstă. Aşadar, în continuare, acest punct cât un bob de orez mai ascunde multe mistere, informează Junalul Naţional.
Un medic american este convins de existenţa punctului G. Pentru că l-a descoperit în timp ce făcea o autopsie.
Profesorul Adam Ostrzenski, anatomopatolog şi ginecolog, a examinat corpul unei bătrâne poloneze, decedată din cauza unei răni la cap şi a descoperit ... punctul