Străzile sunt pline de gropi. Iată o problemă pe care administraţia piteşteană n-a putut s-o rezolve, cu-adevărat, vreme de 20 de ani.
O dată la patru ani se reface axul central al oraşului, în ideea că toţi piteştenii vor fi mulţumiţi sau poate în ideea că cineva îşi face imagine. În realitate, piteştenii văd că în cartiere nu s-a făcut nimic, cu excepţia unor cârpeli ruşinoase. Străzile periferice sunt lăsate în paragină, aleile dintre blocuri sunt abandonate şi, mai ales după o iarnă grea, oraşul arată ca după bombardament.
Am văzut, însă, cu toţii cum au răsărit, pe banii noştri, în cartiere, arteziene de prost gust. Nu este normal să punem carul înaintea boilor, adică să construim arteziene, deşi şoferii sunt nevoiţi să facă slalom cu maşina printre craterele din asfalt. Un oraş se gospodăreşte la fel ca o casă: întâi se rezolvă problemele legate de utilitate şi funcţionalitate, abia pe urmă se trece la decoraţiuni şi estetică.
Din păcate, Piteştiul este un oraş amenajat superficial. Problemele de fond au rămas nerezolvate, singurele „investiţii” – de fapt cheltuieli consistente – au fost angajate pentru „ a ne lua ochii” şi atât.
Piteştiul este un oraş care, intrat în mâna unui administrator serios şi, totodată, a unui manager performant, va trebui să intre în reparaţii. Spoiala de suprafaţă făcută până acum nu mai păcăleşte pe nimeni, se arată într-un material primit din partea lui Daniel Dragomir, candidatul Alianței pentru Argeș și Muscel la primăria Pitești.