Ţi-ai propus să mergi la picnic weekendul acesta şi să te răsfeţi cu bunătăţi? Maestrul bucătar Horia Vîrlan, vedetă Prima TV şi gazda emisiunii “Cireaşa de pe tort”, pe care o poţi urmări de joi până duminică, de la ora 19.30, ne-a dezvăluit câteva secrete pentru un grătar reuşit. Ca să-ţi uşurezi cumpărăturile, am fost în principalele supermarketuri din ţară: Mega Image, Real, Auchan, Cora, LIDL, Carrefour, Billa, Kaufland şi am aflat unde găseşti cea mai ieftină pulpă de porc. Ţi-ai propus să mergi la picnic weekendul acesta şi să te răsfeţi cu bunătăţi? Maestrul bucătar Horia Vîrlan, vedetă Prima TV şi gazda emisiunii “Cireaşa de pe tort”, pe care o poţi urmări de joi până duminică, de la ora 19.30, ne-a dezvăluit câteva secrete pentru un grătar reuşit. Ca să-ţi uşurezi cumpărăturile, am fost în principalele supermarketuri din ţară: Mega Image, Real, Auchan, Cora, LIDL, Carrefour, Billa, Kaufland şi am aflat unde găseşti cea mai ieftină pulpă de porc.
E bine să alegi un grătar din comerţ, care are cutie pentru jar şi găuri de ventilare. Întâi aşază câteva surcele, apoi stropeşte cu puţină soluţie din alcool ca să aprinzi focul. În continuare, arde surcelele, apoi adaugă cărbunii şi lasă-i să se aprindă. După ce au ars 20 de minunte, stropeşte focul cu puţină apă, pentru a-l stinge, dar păstrează jarul aprins. Curăţă bine grillul grătarului şi unge-l cu puţină slănină.
Se pune mai întâi carnea grasă de porc, apoi puiul, micii, legumele, iar la sfârşit, peştele. Cel mai bine este să pregătim totul de acasă, adică să porţionăm legumele şi “fripturile”, apoi să le punem în “baiţ”, adică să le condimentăm şi să le “învelim” cu ulei.
Pentru cărnuri grase se recomandă sosuri uşoare, dar picante, din iaurt, ketchup sau citrice în amestec cu ulei de măsline. Pentru cărnurile slabe, peşte sau legume, se recomandă sosuri mai consistente, care conţin smântână,