În Franţa, candidatul socialist, François Hollande, rămâne favoritul sondajelor, dar diferenţa care îl separă de contracandidatul său, Nicolas Sarkozy, este tot mai mică. Cei doi se luptă pentru atragerea electoratului Frontului Naţional şi al partidului centrist, Modem, decisiv pentru câştigarea turului al doilea al prezidenţialelor.
Potrivit ultimelor sondaje, candidatul socialist, François Hollande, conduce detaşat, cu 54% dintre intenţiile de vot, faţă de preşedintele în exerciţiu Nicolas Sarkozy, care nu ar obţine decât 46%. Dacă privim însă dinamica intenţiilor de vot, vedem că tendinţa este crescătoare pentru Sarkozy şi descrescătoare pentru Hollande.
Miza este reprezentată de câştigarea unei părţi cât mai consistente a electoratului Frontului Naţional şi partidului centrist Modem şi desigur, a nehotărâţilor.
Cum cei doi candidaţi s-au aflat în turul întâi practic la egalitate, campania electorală franceză a căpătat accente agresive de o parte şi de alta. François Hollande a început declaraţiile prin care îşi declară preocuparea faţă de numărul mare de imigranţi, de numărul prea mare de permise de muncă ce nu se justifică, având în vedere situaţia pieţei locurilor de muncă din Franţa.
Accentele celor două tabere sunt de multe ori chiar patetice: "votaţi-l pe Hollande sau votaţi-l pe Sarkozy pentru a salva Franţa". Cotidianul Le Monde, reputat pentru echilibrul său a început o adevărată campanie de executare a preşedintelui Sarkozy, lăsând la o parte deontologia jurnalistică.
Principala problemă a lui François Hollande este felul în care este perceput: dacă 64% dintre francezi îl consideră drept personalitatea care îi poate cel mai mult uni pe francezi, Nicolas Sarkozy este considerat de 75% dintre francezi a avea mai multă autoritate, 63% consideră că are mai mare capacitate de decizie, 53% îl consideră mai competent şi 54%