În urma căderii Guvernului, cursul de schimb a ajuns la 4,39 lei-euro, dar Moody’s anunţă că perspectiva ratingului include incertitudinile politice.
Vineri, în jurul orei 15:10 când a fost anunţată căderea Guvernului, cursul de schimb a crescut până la un maxim de 4,3830 lei/euro, acesta fiind foarte aproape de maximul istoric atins pe piaţa interbancară de 4,4010 unităţi din iunie 2010. Potrivit Mediafax, Analiştii ING Bank cred că votul de azi din Guvern ar putea împinge moneda naţională dincolo de acest maxim istoric, fapt care va duce la scăderea semnificativă a şanselor ca BNR să reducă rata cheie.
Agenţia de evaluare financiară, Moody’s a anunţat prin analistul Sheth Atsi că perspectiva stabilă a ratingului Românie include deja incertitudinile politice care vor persist a pe parcursul anului electoral. Conform unui interviu acordat pentru Mediafax, acesta e de părere că orice guvern, nou sau interimar va face efotrul de menţinere a sprijinului din partea FMI şi UE, agenţia urmând să monitorizeze îndeaproape evoluţiile în acest mod. Totodată, Sheth Atsi susţine că nivelul actual al datoriei publice a României este relativ scăzut comparativ cu alte ţări cu ratinguri similare, ceea ce susţine profilul de credit al ţării.
Moody’s este singura dintre marile agenţii de rating care a menţinut România în categoria ţărilor cu rating recomandat pentru investiţii pe toată perioada crizei financiare. În prezent, România are calificativ “Baa3″, ultimul din categoria recomandată investitorilor, cu perspectivă stabilă.
În urma căderii Guvernului, cursul de schimb a ajuns la 4,39 lei-euro, dar Moody’s anunţă că perspectiva ratingului include incertitudinile politice.
Vineri, în jurul orei 15:10 când a fost anunţată căderea Guvernului, cursul de schimb a crescut până la un maxim de 4,3830 lei/euro, acesta fiind foarte aproape de maximul istoric ati