In seara de duminica, 22 aprilie, sala "Rapsodia" a Teatrului de pe Lipscani a oferit un spectacol cu totul inedit. Actori ai Companiei Passe Partout Dan Puric si cursanti ai clubului sportiv Shanghai WUSHU din Bucuresti si-au unit fortele pentru o demonstratie de arte martiale si momente de teatru non verbal care au celebrat 20 de ani de la infiintarea clubului si aniversarea a saptezeci de ani ai fondatorului si sufletului acestuia, maestrul chinez Zhu Rong Fu.
"Pe mine, maestrul m-a salvat de mai multe ori si, la randul meu, am salvat si eu colegi de breasla, pe care i-am dus la el", a spus Dan Puric inaintea spectacolului, dezvaluind faptul ca maestrul este si un specialist in medicina traditionala chineza, nu doar in artele martiale. Inceputa ca medic-pacient, relatia dintre Zhu Rong Fu si Puric a evoluat pe plan artistic, cateva dintre cele mai frumoase scene ale spectacolului "Don Quijote" fiind inspirate din tehnicile martiale invatate de la maestrul chinez. O competitie intre maestri. Maestrul Puric si-a trimis elevii la maestrul Zhu, cu mesajul "mergeti, ca aveti ce invata!", ideile au inceput sa zboare in piesele companiei, insa este pentru prima data cand un spectacol intreg este dedicate artelor martiale. "Acest spectacol este o reverenta adusa valorii acestui om extraordinar", a mai spus Dan Puric, inainte ca luminile din sala sa se stinga si pe scena sa apara protagonistii: actori, medici, ingineri, copii de sase, sapte ani, avand aceeasi pasiune comuna: artele martiale.
"Romania place, oameni prietenosi"
Pe maestrul Zhu l-am cunoscut a doua zi, la cabinetul sau de acupunctura, acolo unde sare precum o minge de ping pong printre pacienti. "Munca, munca, munca. Zece ani dupa ce venit in Romania, nu luat concediu, muncit zece ore la cabinet, dupa, la sala, zi de zi, fara duminica. Acum, obosit, muncit doar patru