Medicii recomandă: „Beţi zilnic opt pahare cu apă - unul la trezire, unul înainte de culcare şi restul pe parcursul întregii zile!" Află care sunt tipurile de apă pentru consum zilnic şi care trebuie băute cu precauţie.
Puţină lume mai bea apă direct de la robinet. Cei care încă o fac trebuie să ştie că, înainte de a fi distribuită, apa de la robinet (care provine din pânzele freatice sau din apele râurilor ori ale lacurilor) este „tratată". Adică este decantată, filtrată şi în plus, este îmbogăţită cu clor şi cu ozon, în scopul înlăturării contaminanţilor. Însă aportul zilnic de clor poate fi dăunător pentru sănătate, atrag atenţia specialiştii. Din păcate, nici prin fierberea apei de la robinet nu-i putem asigura puritatea, ea conţinând uneori şi metalele grele, cum este plumbul, ce se acumulează din cauza instalaţiilor vechi de distribuţie a apei.
De aceea, cei care obişnuiesc să bea apă de la robinet, dar şi cei care o folosesc la prepararea mâncării, ar trebui să instaleze filtre suplimentare.
Citeşte şi:
Care vaccinuri sunt cu adevărat necesare
Românul care a descoperit celulele-cheie pentru repararea inimii, premiat internaţional
Citeşte cu atenţie eticheta celei îmbuteliate!
Apele îmbuteliate trebuie, în primul rând, să aibă trecută pe etichetă sursa, izvorul de la care provine. În plus, trebuie menţionat clar nivelul de reziduu fix, adică de săruri minerale dizolvate, şi mineralele preponderente.
Astfel, profesorul doctor Gheorghe Mencinicopschi, directorul Institutului de Cercetări Alimentare din Bucureşti, face următoarea clasificare:
- Apă minerală slabă, reziduu fix sub 50 mg/l
- Apă oligominerală, reziduu fix 50-500 mg/l
- Apă minerală, reziduu fix 500-1.500 mg/l
- Apă puternic mineralizată, reziduu fix 1.500-8.000 mg/l
Potrivit specialiştilor, apele puternic mineralizate trebuie b