Prin mandatul de nici trei luni, început la 9 februarie, Mihai Răzvan Ungureanu a intrat în istorie nu prin realizările sale, ci prin durata mandatului.
În acest interval de 78 de zile, Mihai Răzvan Ungureanu nu a apucat să adopte nici o măsură importantă şi nici nu a putut să acumuleze rezultate de care să se foloseasă în momentul lansării unei platforme politice. Cu toate acestea, potrivit Agerpres, Ungureanu a afirmat că a fost onorat să conducă Guvernul, precizând că nu şi-a spus încă ultimul cuvânt. Conform Mediafax, peste înca 3 săptămâni Ungureanu ar fi trebuit să ofere un bilanţ al celor 100 de zile pe care nu a apucat însă să le petreacă drept prim-ministru, astfel că acesta şi-a putut doar justfica azi deciziile în problemele legate de CupruMin şi Chevron.
În scurta perioadă în care a fost prmeier, Ungureanu a simţit pe propria piele ce înseamnă să fii obligat în propriul guvern să iei decizii în funcţie de interesul politic şi mai puţin de interesele sale electorale pe termen mediu şi chiar scurt. Acesta a fost pus în faţa presiunii politice pentru alocarea de bani către primării şi îndeplinirea doleanţelor UDMR pe linie de învăţământ, în faţa cărora a cedat după ce a încercat mediatic să lanseze ideea că se străduieşte să reziste eroic.
Singura decizie cu care Ungureanu poate fi ţinut minte ca premier a fost demiterea lui Sorin Blejnar de la conducerea ANAF, după impunerea unei ţinte total nerealiste de colectare a veniturilor din evaziunea fiscală. Deşi mandatul de premier a fost unul foarte scurt, acesta ar putea constitui începutul lansării unei mişcări politice care să îl aducă peste ani, la conducerea tării sau o revenire în şefia Guvernului.
Prin mandatul de nici trei luni, început la 9 februarie, Mihai Răzvan Ungureanu a intrat în istorie nu prin realizările sale, ci prin durata mandatului.
În acest interval de 78 de z