Ai tot auzit de pesto, remoulade ori chutney, ştii că sunt gustoase şi ai vrea să le adaugi mâncărurilor tale, dar habar nu ai să le prepari? Te învăţăm azi să faci cele mai cunoscute 12 sosuri din lume şi îţi spunem şi cu ce se potrivesc cel mai bine. Ai tot auzit de pesto, remoulade ori chutney, ştii că sunt gustoase şi ai vrea să le adaugi mâncărurilor tale, dar habar nu ai să le prepari? Te învăţăm azi să faci cele mai cunoscute 12 sosuri din lume şi îţi spunem şi cu ce se potrivesc cel mai bine.
Ingrediente: 5 roşii, două cepe, 2-4 ardei iuţi roşii, o jumătate de linguriţă de coriandru măcinat, o jumătate de lămâie, două linguri de ulei de măsline, sare.
Mod de preparare: ceapa, ardeii curățați de seminţe și roşiile decojite se taie foarte mărunt şi se amestecă bine cu zeama de lămâie, sare, coriandru şi ulei de măsline. Se lasă la rece cel puţin o oră înainte de servire sau se pregăteşte cu o zi înainte.
Se serveşte cu: carne prăjită, căreia îi conferă un gust deosebit. Se mai potrivește cu legume prăjite în grăsime, peşte prăjit sau fript, mâncăruri pe bază de carne şi orez.