Se apropie ”Ziua Internaţională a Muncii” şi ”Ziua Internaţională a Tineretului”, un bun prilej de relaxare şi de plecare într-o mini vacanţă. De aceea Poliţia Rutieră recomandă conducătorilor de autovehicule adoptarea unui comportament responsabil în trafic pentru a preîntâmpina evenimentele rutiere nedorite.
Dacă vă deplasaţi atât în ţară cât şi în străinătate nu ignoraţi normele rutiere, păstraţi limitele legale de viteză aferente fiecărui sector de drum, evitaţi consumul de alcool, nu desfăşuraţi activităţi de natură să vă distragă atenţia de la condus şi nu în ultimul rând, odihniţi-vă suficient înainte de a pleca la drum.
Planificarea unei călătorii în străinătate presupune, în primul rând, o informare corectă asupra reglementărilor specifice statului pe care conducătorii auto urmează să îl tranziteze! Este necesar ca fiecare conducător auto să conştientizeze riscurile asociate unei călătorii în străinătate şi să îşi asume în mod individual responsabilitatea pentru reducerea acestora.
Iată care sunt limitele legale de viteză din câteva ţări europene:
în Ungaria limitele de viteză sunt 50km/h în localităţi, 80 km/h în afara localităţilor, 100 km/h pe drumurile naţionale şi 120km/h pe autostradă.
în Franţa limitele de viteză sunt 50 km/h în interiorul localităţilor; 90 km/h pe celelalte drumuri inter-urbane; 110 km/h pe drumurile naţionale; 130 km/h pe autostradă
în Italia limitele de viteză sunt: străzi urbane 50 km/oră; străzi urbane de periferie 70 km/oră; drumuri extraurbane 90 km/oră; drumuri extraurbane principale 110 km/oră; autostradă 130 km/oră.
în Spania limitele de viteză admise: străzi urbane (centrul localităţilor) – 50 km/oră; drumuri extraurbane (provinciale şi statale) – 90 km/oră; şosele naţionale – 100 km/oră; autostradă – 130 km/oră.
în Bulgaria toate reglementările privind circul