Premierul şi-a centrat discursul din Parlament pe două teme majore: pericolul destabilizării economice şi degradarea limbajului politic. Mihai Răzvan Ungureanu
Sursa: CODRIN PRISECARU
În discursul rostit în parlament, Mihai Răzvan Ungureanu a demontat toate acuzaţiile formulate în textul moţiunii de cenzură, apreciind, de la bun început, că ideile din document îl fac să se întoarcă în timp la începutul anilor '90.
"Am avut senzaţia unei căderi în timp, unde naţionalismul întunecat şi xenofob al începuturilor de ani ’90 se amestecă cu genul de lozinci de tipul «Nu ne vindem ţara!»Trăiesc cu senzaţia că deşi România şi cetăţenii români sunt în UE, autorii şi semnatarii acestei moţiuni sunt mult mai departe de valorile europene decât mi-aş fi putut eu vreodată imagina", a apreciat premierul demis.
Moment inoportun
Demersul Opoziţiei l-a îmbrăcat atât în culorile dreptului democratic, dar şi al responsabilităţii, premierul subliniind că o astfel de acţiune "inoportună nu poate genera decât destabilizare şi o prelungită incertidine".
"Inoportunitatea moţiunii este cu atât mai mare cu cât la Bucureşti se află delegaţiile comune ale FMI, CE şi BM", a arătat Ungureanu. "Nu e vorba doar de imaginea României, ci mai ales de forţa de negociere pe care România riscă să o piardă în aceste momente", a adăugat el.
Nu au lipsit ironiile la adresa liderului PSD Victor Ponta. "Credibilitatea unui stat se câştigă greu şi se poate pierde într-o secundă. România nu este un magazin pe care să pui o placă, închizând uşa şi să spui că te întorci după ce îţi termini vacanţa, eventual în Dubai", a spus Ungureanu, aluzie la vacanţele lui Ponta în acest emirat exotic.
La polul opus, predecesorii lui Ponta în fruntea PSD, Adrian Năstase şi Ion Iliescu, au fost apreciaţi de MRU. Primul pentru "un al