Primele efecte ale căderii guvernului în economie: FMI suspendă negocierile, iar cursul leului atinge maximum istoric. Sursa: RĂZVAN PETRESCU
Misiunea de evaluare formată din FMI, Comisia Europenă şi Bănca Mondială va întrerupe negocierile cu autorităţile române, dar va continua discuţiile tehnice atât în ceea ce priveşte criteriile de îndeplinit, cât şi perspectivele macroeconomice, urmând să mai stea în România cel puţin câteva zile.
"Vor continua discuţiile tehnice, dar nu vor continua negocierile. Sunt multe discuţii legate de ţintele pentru primul trimestru, de reformele structurale, de asistenţa tehnică, iar acestea pot fi continuate, fără a se mai negocia nimic", a declarat reprezentantul României la FMI, Mihai Tănăsescu, citat de Mediafax.
Întrebat dacă delegaţia FMI ar putea părăsi România mai devreme de 7 mai, termenul iniţial pentru finalizarea misiunii de evaluare, Tănăsescu a răspuns că, cel puţin în următoarele zile din săptămâna viitoare, echipa se va mai afla la Bucureşti pentru discuţii tehnice.
Moody’s: Ne aşteptam
Perspectiva stabilă a ratingului României include deja incertitudinile politice care vor persista pe parcursul anului electoral, iar orice guvern, nou sau interimar, va face efortul de menţinere a sprijinului din partea FMI şi UE, spune analistul Sheth Atsi de la Moody’s, singura agenţie care nu a retrogradat România în timul crizei financiare.
"Având în vedere prăbuşirea guvernului precedent, în februarie, şi alegerile din acest an, perspectiva ratingului României include un nivel corect al incertitudinilor politice şi de strategie care vor persista pe parcursul acestui an. Votul de neîncredere de astăzi validează această opinie", a spus Sheth.
Erste: Vrem stabilitate
Un guvern condus de Victor Ponta ar putea fi alternativa mai bună a unui guvern de tehnocraţi, pentru stabilitate politică pe ter