Statisticile spun ca aproape 80.000 de romani isi vor petrece minivacanta de 1 Mai in hoteluri si pensiuni din Romania.
Aproximativ 20.000 de turisti sunt asteptati la munte. Iar unitatile de cazare de pe Valea Prahovei vor fi ocupate in proportie de 70-80%.
Sarbatoarea nationala semnifica, pentru unii, dezlegare la gratare. Vine cu mult fum, mici si mustar, paine si pofta.
Nu abordam partea muzicala ca apar dispute. Ne referim la ce punem in farfurii. Ca la aer curat foamea face ravagii. Asadar, pe langa micul si frigaruia nelipsite, puteti face cateva surprize placute prietenilor. Variatia nu strica: bucura ochiul si papila gustativa.
Plus ca mult prea multa carne pica greu la stomac. Si, spun nutritionistii, carnea preparata la gratar nu e tocmai sanatoasa. De aceea, recomanda sa fie consumata cu masura.
Asa ca puteti incepe prin a varia putin. Inlocuind fleica achizitionata de la supermarket si caserola cu mici cu un pui-doi-trei, pe care sa ii preparati la rotisor ori pe gratar la aer liber. Daca tineti la silueta, nu consumati si pielita.
Puteti pune pe gratar si legume. Cartofi taiati bucati mai mari, vinete sau porumb.
Nu uitati de sosuri. Alegeti sosuri pe care sa le faceti acasa, inainte de a porni la drum. O reteta de sos poate contine ceapa, usturoi, ulei de masline, ardei iute, sos de soia, ketchup sare si piper. Ori o alta varianta: mustar, otet balsamic, zahar brun, unt, sos Worcestershire, suc de lamaie si piper.
Sau mai simplu si delicios: mustar, otet, zahar brun si ketchup. Mai multe retete gasiti pe recipes.com.
Sunt perfecte pentru a fi intinse pe bucatile de carne ce sfaraie pe gratar.
Pe langa gratare ar fi bine sa scoateti din cosulet si niste minitarte cu carne, mini pizza ori quiche. Si multe salate: cu ridichi si cea