In ultima jumatate de secol, se raspandeste, din cand in cand, vestea ca semintele germinate - indeosebi de grau - constituie un panaceu al sanatatii. Tineri si batrani pun grau la incoltit, apoi mananca din el, in doze arbitrare: unii cu lingurita, altii cu lingura si altii bob cu bob.
Cu timpul, entuziasmul scade, viata reintra in normal si, la un moment dat, ca un facut, o noua generatie isi aduce aminte de boabele incoltite. Este cazul sa stim totusi adevarul despre miraculosul tratament - comenteaza infoniac.ru.
Proteinele din fasole, nuci sau grau
Cand boabele de fasole sau grau germineaza, se imbunatateste calitatea proteinelor continute in ele, principii indispensabile organismului uman. In plus, boabele actioneaza asupra sistemului imunitar, pe care il stimuleaza. Acelasi efect il au si nucile proaspete (neprajie).
Fibrele celulozice din nuci, seminte de floarea soarelui si grau
Volumul fibrelor creste odata cu germinatia, ele accelereaza digestia si asimilarea corecta a alimentelor, ajuta la eliminarea grasimilor inutile din organism. Consumate zilnic, duc la pierderea excesului in greutate.
Continutul in vitamine
Continutul de vitamine din cerealele germinate creste uneori chiar de 20 de ori fata de cel initial, in numai doua zile dupa ce a inceput procesul de germinare. Vitaminele A, B, C si E sunt in mod special vizate in acest sens. Studiile au mai aratat ca, in timpul germinarii boabelor de fasole, vitamina B1 a crescut in proportie de 285%, vitamina B2 cu 515%, iar B3 cu 256%.
Cresterea procentului de acizi grasi esentiali
De cele mai multe ori, suntem deficitari in ceea ce priveste aceste grasimi esentiale si utile, fara sa cunoastem lipsa lor, care se va resimti in timp. Boabele incoltite sunt o modalitate foarte buna de a umple aceasta lipsa. @N_