Vitamina C este esențială în menținerea sănătaţii pielii, oaselor și a creierului. Iată care sunt cele mai bune surse de vitamina C. Sursa: Hepta
Papaya
Chiar dacă este un fruct exotic, puteţi găsi papaya în toate magazinele mari şi la un preţ rezonabil. Un fruct mic, de circa 150 de grame are 95,6 miligrame de vitamina C. Mai mult, pe lângă faptul că este foarte gustos, este bogat şi în vitamina A, acid folic, precum şi fibre.
Ardeiul gras roşu
Un castronel de ardei roşu, tăiat, are peste 190 de miligrame de vitamina C, în timp ce aceeaşi cantitate de ardei verde are 119,8 miligrame. Cel mai indicat este să îl consumaţi prospăt pentru că, prin fierbere, cantitatea de vitamine scade.
Broccoli
Broccoli este considerat unul dintre cele mai sănătoase alimente, iar aportul de vitamina C vă oferă un motiv în plus pentru care să îl includeţi în dietă. O porţie de 150 de grame conţine până la 132 de miligrame de vitamina C.
Căpşunile
Iată că , în fară de aroma delicioasă, căpşunile sunt extrem de benefice pentru organism. 150 de grame de căpşuni conţin 86,5 miligrame de vitamina C. Mai mult, studiile recente leagă consumul de fructe roşii de încetinirea procesului de degenerare cognitivă.
Kiwi
O porţie de kiwi conţine 137, 2 miligrame de vitamina C. Fie că îl consumaţi în stare pură sau îl includeţi într-un suc proaspăt, kiwi este sursa ideală de antioxidanţi.
Conopida
Un buchet mediu de conopidă are 127, 7 miligrame de vitamina C. Mai mult, este alimentul ideal pentru cei care ţin dietă, având doar 66 de calorii.
Vitamina C întăreşte sistemul imunitar, asigură refacerea pielii şi a celulelor moarte, precum și la reducerea colesterolului.
Pentru a evita probeme apărute din cauza deficienţelor, specialiştii recomandă consumul a peste 90 de miligrame de vitami