La Craiova, Festivalul Internaţional Shakespeare a adus în faţa publicului format din spectatori obişnuiţi, din specialişti în arta teatrului şi shakespearologi diverse producţii realizate pe texte ale marelui dramaturg englez, audienţa fiind atrasă şi de o serie de evenimente menite să contureze această a VIII-a ediţie. După "Sonetele lui Shakespeare", în regia lui Robert Wilson, o memorabilă montare a companiei Berliner Ensemble, scena Teatrului Naţional a fost stăpânită de actori ai altor teatre invitate, dar şi de gazde, care au pregătit, cu acest prilej, un nou spectacol de Shakespeare.
Trupa OKT din Vilnius, înfiinţată şi condusă de Oskaras Korşunovas, un răsfăţat regizor în Europa, a venit iarăşi în România, jucând "Romeo şi Julieta", spectacol pe care îl va prezenta şi la Bucureşti, pe 1 mai, la Teatrul Bulandra. De notat că o altă creaţie semnată Oskaras Korşunovas, "Maestrul şi Margareta" de Mihail Bulgakov, a fost invitată să deschidă (duminică, 29 aprilie) Festivalul de Teatru de la Caracal, cu acest spectacol fiind adus un omagiu memoriei marelui artist Ştefan Iordache.
Actorii lituanieni din "Romeo şi Julieta" au fost aplaudaţi frenetic de publicul Festivalului Shakespeare. Piesa este adusă în Verona mijlocului de secol XX, prezentând dragostea ca o dominantă a războiului declanşat de ura celor două familii, Capulet şi Montague. Armele de luptă sunt aluatul, polonicele, cuţitele… Publicul i-a răsplătit pe actori cu îndelungi aplauze. Au meritat aceleaşi îndelungi aplauze (şi le-au primit) şi artiştii Naţionalului craiovean, care au jucat vineri în "O furtună", regia Silviu Purcărete, spectacol despre care Jurnalul Naţional a relatat în februarie. Sâmbătă, trupa Teatrului Ţăndărică din Bucureşti a atras spectatori la Portul Cultural Cetate de la Dunăre, unde a prezentat, în cadrul acestui festival, "Play Shakespeare", în regia lui Cristian