Preşedintele francez Nicolas Sarkozy i-a cerut fostului director al FMI Dominique Strauss-Kahn să se justifice în faţa justiţiei şi să tacă, după ce acesta a relansat ipoteza unui complot politic în cazul Sofitel din New York, relatează AFP.
"Respect profund prezumţia de nevinovăţie, dar când eşti acuzat de ceea ce este acuzat el şi când ai un minim de demnitate, ai decenţa să taci şi să nu mai amplifici ruşinea", a declarat el în faţa câtorva mii de susţinători.
"Când mă gândesc că în toate episoadele scandaloase, ruşinoase, de la New York, Lille, Carlton, Pas-de-Calais, dreapta republicană şi centrul au avut demnitatea de a nu se amesteca, de a nu le folosi, de a se abţine, de a nu comenta, deoarece comentând aceste infamii înseamnă a le accepta puţin", a adăugat candidatul UMP.
"Dar în plină campanie electorală (...) domnul Strauss-Kahn începe să dea lecţii de morală şi să afirme că eu sunt responsabil de tot ce i s-a întâmplat lui, este prea mult!", a declarat Nicolas Sarkozy.
"François Hollande a chemat în ajutor o garanţie morală cu greutate, Dominique Strauss Kahn", a ironizat el.
Într-un interviu acordat cotidianului britanic The Guardian, DSK îşi acuză adversarii că i-au împiedicat candidatura la alegerile prezidenţiale exploatând cazul Sofitel din New York.
"Nu am crezut pur şi simplu că vor merge atât de departe (...), nu am crezut că ar putea găsi ceva pentru a mă aresta", a declarat DSK, făcând aluzie la oamenii preşedintelui Nicolas Sarkozy.
Jurnalistul american Edward Jay Epstein, care l-a intervievat pe DSK pentru The Guardian, afirmă că acesta a "devenit principala ţintă a serviciilor franceze în februarie sau martie 2011". "Îi supravegheau faptele şi gesturile", susţine jurnalistul american.
La 62 de ani, DSK era pe cale să devină principalul rival de stânga al l