De ce ne trec sudorile
TranspiraŢia este un proces natural al organismului care joacă un rol semnificativ în eliminarea toxinelor Şi în reglarea Şi menŢinerea unei temperaturi constante a corpului. În mod normal, nivelul sudoraŢiei creŞte la căldură excesivă, la emoŢii sau după depunerea unui efort fizic. Hiperhidroza este un fel de transpiraŢie excesivă, care nu este influenŢată de factorii de mediu. PacienŢii se plâng în permanenŢă de disconfortul axilelor, palmelor Şi uneori chiar al tălpilor umede. Victimele acestei afecŢiuni scapă doar în somn de coŞmarul transpiraŢiei excesive. Există, de asemenea, o accentuare patologică a fenomenului transpiraŢiei în unele afecŢiuni precum TBC-ul, hipertiroidia sau în urma consumului anumitor medicamente.
De unde apar mirosurile neplăcute
Este normal să transpiri, este neplăcut să miroŞi urât. La început, transpiraŢia este inodoră, fiind, din punct de vedere chimic, o soluŢie de apă amestecată cu electroliŢi. Responsabile pentru mirosurile neplăcute sunt bacteriile care se dezvoltă în anumite medii propice ale corpului uman, cum ar fi zona axilei. Prin anumite interacŢiuni Şi procese chimice, bacteriile se descompun Şi dau naŞtere acelui miros atât de neplăcut. Când mirosul neplăcut apare la persoanele care au o igienă riguroasă, deja vorbim de fenomenul bromhidroză. Acesta poate fi cauzat fie de afecŢiuni precum disfuncŢii ale ovarului, fie de dezechilibre hormonale.
Îngrijire specială pentru picioare
În cazul picioarelor, situaŢia se complică. Pe lângă mirosul neplăcut, transpiraŢia excesivă poate duce Şi la riscul de apariŢie Şi dezvoltare a micozelor. Prin urmare, ai nevoie de un produs de reglare a transpiraŢiei conceput special pentru această zonă. Un antiperspirant eficient pentru picioare trebuie să fie capabil să regleze fluxul sudoral fără a-l bloca, să limiteze dezvoltarea bact