Deşi e milionar încă din anii ’90, Cornel Tăbăcaru (62 de ani) nu e prea cunoscut în ţară. Numele lui a ajuns la urechile românilor abia după ce, la mijocul acestei luni, a refăcut călătoria Titanicului, la 100 de ani de la scufundarea luxosului vapor. Libertatea vă prezintă azi portretul lui Tăbăcaru, un român provenit dintr-o familie modestă, care acum trăieşte pe picior mare. Deşi e milionar încă din anii ’90, Cornel Tăbăcaru (62 de ani) nu e prea cunoscut în ţară. Numele lui a ajuns la urechile românilor abia după ce, la mijocul acestei luni, a refăcut călătoria Titanicului, la 100 de ani de la scufundarea luxosului vapor. Libertatea vă prezintă azi portretul lui Tăbăcaru, un român provenit dintr-o familie modestă, care acum trăieşte pe picior mare.
Cornel Tăbăcaru s-a născut în Bucureşti, într- o familie modestă, părinţii lui fiind învăţători. Îşi aminteşte că, de Crăciun, el şi fratele lui împărţeau o singură portocală, iar coaja i-o dădeau mamei lor, ca s-o pună la cozonaci. Acum, la 62 de ani, bucureşteanul are o avere de 30 de milioane de euro. Dar cum a reuşit?
La un an de la Revoluţie, Cornel şi soţia lui, pe atunci funcţionari în turism, au plecat în Canada. La 40 de ani, bărbatul s-a apucat din nou de studii, înscriindu- se la Universitatea George Brown din Toronto, unde s-a specializat în vânzarea mărfurilor. În 1991, a revenit în România şi a început să vândă sucuri la dozator, care i-au băgat în cont primul milion de dolari. Următoarea mişcare a fost şi mai bănoasă: a cumpărat vagoane de dormit din Germania, le-a recondiţionat şi le-a vândut CFR-ului, afacere care continuă şi astăzi.
Adevărata lovitură a dat-o în 1992, când a achiziţionat, cu 300.000 de dolari, ultima fabrică Trabant din lume. “Am intrat în acest business împreună cu doi parteneri. La Zwickau, în fosta Germanie de Est, producoeia fusese oprită în ’91 şi rămăseseră pe st