Judetul Mehedinti este considerat de multi unul dintre cele mai frumoase locuri din Romania, in timp ce de altii nici nu este cunoscut. Nu multi stiu ca Mehedintiul, si in special orasul Drobeta Turnu Severin, alaturi de clisura Dunarii, pot deveni alternative reale pentru romanii si nu numai care vor sa descopere locuri cu care tara noastra se mandreste. Primii pasi pentru incurajarea turistilor au fost deja facuti de autoritati si agentii economici, insa zona are nevoie de mai mult sprijin.
"Diversitatea formelor de relief este impresionanta si, cum am mai spus, numai mare nu gasesti aici. In Mehedinti se regaseste un tablou mirific: munti cu metereze abrupte si forme spectaculoase, dealuri, zone de podis, campii, lacuri, ape curgatoare si, mai cu seama, Dunarea, ca liant al tarii cu Europa", spune Marius Balu, presedinte Consiliului Judetean Mehedinti.
Cu toate acestea, primarul Municipilui Drobeta Turnu Severin, Constantin Gherghe afirma ca pana nu demult turistii ajungeau cu dificultate in aceasta zona, in ciuda dorintei lor de a veni, din cauza infarastructurii.
"Acum 4 ani nici nu puteau ajunge multi turisti in zona, pentru ca isi rupeau masinile pana aici. S-a investit mult in drumuri", spune Gherghe.
Pana in prezent, consiliul judetean si primaria municipiului Drobeta Turnu Severin se mandresc cu accesarea a circa 200 milioane de euro din fonduri europene, sume alocate dezvoltarii judetului. Printre cele mai importante proiecte derulate de cele doua institutii se numara cele de alimentare cu apa si canalizare, de management al deseurilor, de reabilitare a drumurilor judetene, precum si cele care vizeaza restaurarea unor obiective turistice.
Astfel, printre acestea din urma se regasesc reabilitarea Palatului Cultural si a Cetatii Severinului.
"Severinul are mari sanse sa se schimbe mult intr-un viitor nu prea indeparta