Dependenţii de tehnologie pot sta şi 48 de ore până când să ia contact faţă în faţă cu o persoană, spune un studiu recent realizat în Marea Britanie.
Astfel, 3% din adulţi duc o viaţă „dominată de digitalizare", adică una în care nu se mai comunică faţă în faţă, ci numai prin mesaje text, e-mailuri şi apeluri video. Studiul sugerează că dispozitivele moderne, ca telefoanele inteligente şi tabletele, îi conving pe oameni că nu mai trebuie să comunice pe viu, ci se pot folosi de aceşti intermediari.
Analiza realizată de firma de marketing britanică DNX a arătat că la nivelul acestei ţări, 16% din persoane sunt dominaţi de tehnologie, iar 19% din aceştia sunt atât de acaparaţi de noile gadgeturi încât pot petrece şi două zile fără să vadă pe nimeni, deşi comunică pe internet. Nu numai reţelele sociale şi serviciile de mesagerie sunt folosite de către aceştia. Ei nici măcar nu îşi cumpără bilete de la chioşcurile obişnuite, ci de la aparatele automate.
De asemenea, faţă de oamenii obişnuiţi, obsedaţii de tehnologie nu ies aproape niciodată din casă fără telefon mobil sau tabletă, îşi cumpără mâncare de pe internet şi au de patru ori mai puţine şanse să se ducă într-un magazin obişnuit.
Intră în comunitatea Adevărul Life de pe Facebook. CLICK AICI