Căderea Guvernului Ungureanu a adus o fierbere nemaîntâlnită până zilele trecute în partidul de guvernământ, PDL, aflat şi aşa într-o pierdere majoră de viteză.
Imediat după ce preşedintele partidului, Emil Boc, a anunţat că PDL nu va desemna premierul, lăsând, aşadar, guvernarea în mâinile opoziţiei care preia puterea încă de dinainte de alegeri, democrat-liberalii au intrat în şedinţă, în vreme ce premierul demis, Mihai Răzvan Ungureanu, a dispărut din scenă nu înainte să anunţe: "Nu mi-am spus ultimul cuvânt! " Ce vrea să însemne acest lucru? Ungureanu şi-a petrecut weekend-ul la Neptun, acolo unde s-a aflat şi preşedintele Traian Băsescu.
Ungureanu a însemnat pentru PDL, la momentul instalării sale în fruntea Guvernului, speranţa relansării. O prestaţie bună a lui Ungureanu ar fi urmat să se răsfrângă asupra PDL. Dar acest scenariu nu mai este de actualitate. Ce mai este de făcut acum? Ungureanu a lăsat, în trecut, să se înţeleagă că ar putea să-şi creeze o mişcare politică. La finalul săptămânii au circulat zvonuri că ar urma să fie instalat în fruntea PDL, în locul lui Emil Boc, dar totul rămâne la stadiul de ipoteză. În partid sunt însă voci (Radu Berceanu, de exemplu) care susţin că Boc ar trebui să demisioneze din fruntea partidului şi să fie instalată o nouă conducere. Alţii, dimpotrivă, spun, precum Vasile Blaga, că Boc trebuie să rămână. Blaga a fost rivalul lui Emil Boc la ultimele alegeri din PDL. Dar ultimul a câştigat partida având sprijinul explicit al preşedintelui Traian Băsescu. Ce s-a decis la sfârşitul săptămânii a fost ca Blaga să preia o mare parte din atribuţii în partid şi să-i organizeze campania electorală, în vreme ce Boc se întoarce la Cluj, acolo unde va încerca să se relanseze candidând la primăria oraşului.
Boc lasă, aşadar, Bucureştiul în mâinile lui Vasile Blaga care va avea un cuvânt gr